İlim Dünyamıza Hoşgeldiniz.. ßiร๓illคђiггคђ๓คภiггคђi๓ ..νυѕℓαтıм özℓємiм∂iя..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İlim Dünyamıza Hoşgeldiniz.. ßiร๓illคђiггคђ๓คภiггคђi๓ ..νυѕℓαтıм özℓємiм∂iя..

KaRdEsLiGiN DaIm oLdUgU, sEvGiLeRiN BiRlEsTiĞi, DoStLuKlArIn bItMeDiGi AiLe fOrUmUmUzDa iYi vAkIt gEçIrMeNiZ UmUdUyLa eFeNdIm eDePlE GeLeN HüRmEtLe gIdEr.
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Ahir Zaman Alemetleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
dreamliner47
Süper Mod
Süper Mod
dreamliner47


Mesaj Sayısı : 101
Kayıt tarihi : 04/04/09
Yaş : 34
Nerden : İSATANBUL

Ahir Zaman Alemetleri Empty
MesajKonu: Ahir Zaman Alemetleri   Ahir Zaman Alemetleri Icon_minitimeÇarş. Haz. 03, 2009 9:00 pm

HZ. İSA (a.s) VE DECCAL YERYÜZÜNDE NE YAPACAKLAR??
Hz. İsa (as) ve Deccal yeryüzünde ne yapacaklar?

Hz. İsa'ya da, küfrün temsilcisi olan deccala da 'mesih' deniyor. Cennetle Cehennem kadar arası açık olan bu meselenin açıklaması nasıldır?...

2008-07-08

Mehmet PAKSU'nun yazısı...
Hz. İsa ne yapacak, deccal ne yapacak?
Hocam, Hz. İsa'ya da, küfrün temsilcisi olan deccala da 'mesih' deniyor. Cennetle Cehennem kadar arası açık olan bu meselenin açıklaması nasıldır?
Mesih, kelime olarak, bir şey üzerinde el yürütmek, bir şeydeki eseri gidermek, elle temas etmek anlamlarında kullanılır. "Mesh" kökünden gelen bir kavramdır. Bu anlamda Hz. İsa'ya da, Deccala de "Mesih" deniyor. Al-i İmran Suresi'nin 45. ayetinde "Ey Meryem! Allah seni, bir 'Ol!' emriyle yaratacağı bir oğul ile müjdeliyor. Onun adı Meryem oğlu Mesih İsa'dır" geçtiği gibi, Hz. İsa'ya Yüce Allah "Mesih" diyor. Kurtûbî'nin açıklamasına göre, Hz. İsa'ya Mesih denmesinin sebepleri şu maddelerde sıralanıyor:

1. O yeryüzünü meshetti, yani dünyada çok az bir süre kaldı.

2. Elini sürdüğü hastaları iyileştirirdi.

3. Hz. İsa bereket yağı (esansı) kullanırdı. Çok hoş olan bu kokuyu peygamberler sürünür ve o dönemde bir kimse bu kokuyu kullanırsa, onun peygamber olduğu bilinirdi. 4. Onu güzellik meshetmişti. Hz. İsa yaratılışta çok güzel bir insandı. 5. O bütün günahlardan temizlenmişti. 6. 'Mesih' İbranicede mübarek demektir. Cenab-ı Hak onun şanını yüceltmek için bu unvanı vermiştir."1

Deccale "Mesih" denmesinin birçok sebebi vardır. Ahir zamanda gelecek olan ve bütün dinlere savaş açacak olan, Allah inancını yeryüzünde silecek olan Deccalin bir gözü siliktir. Yani sadece bu dünyayı görür, âhireti görecek gözü kördür. Deccal çıktığı zaman yeryüzünü dolaşacağı ve dünyayı fesada vereceği için kendisine bu lakap verilmiştir.

Kelime olarak aralarında fark yoktur, fakat en büyük fark şudur: İsa Aleyhisselam "Mesih-i hidayet", doğru yolun Mesihi; deccal da "Mesih-i dalalet", sapkınlığın Mesihidir. Deccala "Mesih" denmesi meselesi, hadislerde yer alır. Bir hadiste Peygamber Efendimiz şöyle buyurur:

"Bir defa ben uyurken kendimi Kâbe'yi tavaf ediyor gördüm. Bir de baktım ki, kara yağız, salınmış düz saçlı bir adam iki kişinin arasına girdi, başından su damlıyordu. 'Bu kimdir?' dedim. 'Meryem oğlu Mesih'tir' dediler. "Sonra ona iltifat etmek üzere ilerledim. Bir de baktım ki, kırmızı benizli, irice, kıvırcık saçlı, bir gözü kör bir adam, gözü salkımdan uğramış üzüm tanesi gibiydi. 'Bu kim?' diye sordum. 'Mesih Deccal'dir' dediler."2

Şualar'da ise hadislerde geçen bu mesele özetle şu şekilde izah edilir: Rivayetlerde Hz. İsa Aleyhisselama 'Mesih' adı verildiği gibi, her iki deccala dahi 'Mesih' adı verilmiş ve bütün rivayetlerde deccalın fitnesinden Allah'a sığınılmış. Bunun hikmeti ve yorumu nedir?

El-cevap: Nasıl ki, Allah'ın emriyle İsa Aleyhisselam Musa Aleyhisselamın şeriatında bir kısım ağır hükümleri kaldırmış şarap gibi bazı şeyleri helâl etmiş. Aynen öyle de, büyük deccal da şeytanın aldatmasıyla Hz. İsa'nın şeriatında var olan bazı hükümleri kaldırır, Hıristiyanların sosyal hayatlarını idare eden bağları bozmuş, anarşistliğe ve Ye'cüc ve Me'cüce yer hazırlar.

İslam deccalı olan Süfyan da, şeriat-ı Muhammediyenin bir kısım ebedi hükümlerini, nefis ve şeytanın kandırmasıyla kaldırmaya çalışır, insan hayatının maddî ve manevî bağlarını bozar, serkeş, sarhoş ve sersem nefisleri başıboş bırakır, hürmet ve merhamet gibi nurlu zincirleri çözer; kokuşmuş hevesler bataklığında, birbirine saldırmak için zorla bir serbestlik ve tam bir baskı adına hürriyeti verir, dehşetli bir anarşistliğe meydan açar. O vakit, o insanlar, çok şiddetli bir istibdattan başka kontrol altına alınamaz.3 Son olarak söylemek gerekirse; Mesih İsa, eliyle küfrü silerek imanı; mesih deccal da imanı silerek küfrü getirme görevini üstlenmiştir.

1. Tefsirü'l-Kurtubî, 4:88-90
2. Müslim, İman: 277.
3. Şualar, s. 498.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
dreamliner47
Süper Mod
Süper Mod
dreamliner47


Mesaj Sayısı : 101
Kayıt tarihi : 04/04/09
Yaş : 34
Nerden : İSATANBUL

Ahir Zaman Alemetleri Empty
MesajKonu: Kıyamet Nezaman Kopacak!!!   Ahir Zaman Alemetleri Icon_minitimeÇarş. Haz. 03, 2009 9:11 pm

Kıyamet Kopma Zamanını Bilen Var Mı???


Kıyametin ne zaman kopacağı hususunda, Lokman Suresi'nde "Kıyamet vaktine dair bilgi Allah katındadır", Kamer Suresi'nde de, "Kıyamet yaklaştı, Ay yarıldı" buyurulur.
Efendimizin huzuruna beyaz giyimli bir yolcu kıyafetinle gelen Hz. Cebrail de, Peygamberimize, "Kıyamet ne zaman kopacak?" diye bir soru yöneltir. Peygamberimiz Efendimiz de, "Sorulan, sorandan daha iyi biliyor değildir" şeklinde hikmetli bir cevap verir.
Bir başka hadiste de, kıyametin kopma zamanı ile kendisi arasındaki zaman dilimini Peygamberimiz, işaret parmağı ile orta parmağını birbirine bitiştirerek şöyle tarif eder: "Ben ve kıyamet günü şu iki parmak gibi yaratıldık.". 1400 seneden fazla geçtiği halde kıyametin kopmamış olması ve daha ne zaman kopacağı hususunda belli bir bilginin bulunmaması akla aykırı gelmemeli.
Çünkü Dünya'nın ömrüne oranla bin ve iki bin sene, bir seneye oranla, bir iki gün veya bir iki dakika gibidir.
Diğer taraftan kıyamet vakti yalnız insanın eceli değil ki, onun ömrüyle kıyas edilerek uzak görülsün. Bunun yanında bazı âyet ve hadislerde kıyametin kopma zamanı tam olarak bildirilmiyor. Ancak bazı alametleri ve belirtileri hakkında bilgiler veriliyor.
Mesela, ilmin ortadan kaldırıp cehaletin yaygınlaşması, fuhşun yayılması, içkinin çokça içilmesi, dünyayı fesada veren ye'cüc ve me'cüc gibi toplulukların ortaya çıkması... Ama asıl olarak, meselenin hikmet tarafına bakılacak olursa şu noktalar ifade edilebilir:
Öncelikle, mesela, insanın öleceği zaman bildirilmiş olsaydı, ömrünün yarısını İslâmî şuur ve amelden uzak bir şekilde gaflet içinde yaşayacak, yarıdan sonrası ise adım adım darağacına giden bir idam mahkumu gibi ölümünü bekleyecekti. Diğer yandan geleceği belli olan bir felaketi beklemek o felaketi yaşamaktan bin beter fazla ıstırap ve işkence verir.
İkinci olarak: Her insanın kendi hayatı itibariyle eceli, ölüm vakti ne ise, bütün insanlık için de kıyamet odur. Dünyanın eceli ve ölümü olan kıyametin vakti belli olmuş olsaydı, ilk ve orta çağda yaşayan insanlar âhiret düşüncesinde habersiz bir şekilde gaflet içinde yaşamış olacaklardı. Son çağın insanları da Kıyamet vaktini beklemenin dehşeti içinde dünya hayatının huzurunu ve lezzetini alamayacak, irade ve tercihe bağlı olan Allah'a kulluğun önemi ve hikmeti ortadan kalkacaktı.
Şöyle ki: Şayet kıyamet vakti belli olsaydı, bir kısım iman hakikatleri ap açık bir şekilde ortaya çıkacak. Kimin Cennetlik, kimin Cehennemlik olacağı bir ölçüde belli olacak, herkes ister istemez tasdik edip inanacak, sonuç itibariyle teklif, imtihan ve iman sırrı kaybolacaktı.
İşte bu ve benzeri pek çok hikmetlerden dolayı kıyametin kopma vakti gizli kalmış, herkes her dakikada hem ecelini, hem de hayatının devamını düşünebilmiştir.
Böylece ne dünyalarını, ne de âhiretlerini ihmal etmemeleri istenmiştir. Her asırda yaşayan insanlar da hem kıyametin kopacağını, hem de dünyanın devamını düşünebildiği için dünyanın faniliğinde ebede hayata, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyanın imarına çalışmışlardır.
Kıyamet ne zaman koparsa kopsun, dünyanın sayılı günleri ne vakit biterse bitsin, burada esas olan, yarın ölecekmiş veya kıyamet kopacakmış gibi ölüme ve âhirete karşı hazırlıklı olmaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ahir Zaman Alemetleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» AHİR ZAMAN
» Ahir Zaman Ne Demek!
» Her Zaman mı Dua Etmeli?
» Söz Yürekten Çıktığı Zaman..
» Mürit Ne Zaman Olgunlaşır?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İlim Dünyamıza Hoşgeldiniz.. ßiร๓illคђiггคђ๓คภiггคђi๓ ..νυѕℓαтıм özℓємiм∂iя.. :: ♥✿•*¨`*•✿♥ ♥✿•*¨`*•✿♥...::::iSLAM::::....♥✿•*¨`*•✿♥ ♥✿•*¨`*•✿♥. :: кคiภคt,кıyค๓єt שє คђiгєt-
Buraya geçin: